Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χρόνια πολλά Μαρία!!!

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Την είσοδο, δηλαδή, της Θεοτόκου στο Ναό όταν ήταν τριών ετών, καθώς οι γονείς της την πήγαν για να την αφιερώσουν στο Θεό εκπληρώνοντας έτσι το τάμα τους που τελικά τεκνοποίησαν σε μεγάλη ηλικία.


Στην Κρήτη σήμερα γιορτάζουν οι ανύπαντρες κοπέλες με το όνομα Μαρία και Δέσποινα. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες και ιδιαίτερα στην αδερφή μου, τη Μαρία!!!
Η αληθινή πίστη στο Θεό είναι αυτή που μας προστατεύει πάντα. Παράλληλα όμως, είναι ωραία και τα γουράκια που αν και έχουν παγανιστικά σύμβολα μου αρέσουν πολύ γιατί δεν τα θεωρώ μαγικά αλλά απλά στολίδια που βλέποντας τα με κάνουν να νιώθω όμορφα.
Και ναι!!! Κι άλλο γουράκι έτοιμο!!! 
Παρόλο που στην κατασκευή του είναι πολύ εύκολο, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος ως μαμά με δύο γιους και κάνω μεγάλη χαρά και ένα μόνο να καταφέρω να φτιάξω. Φαίνεται απλό και φτωχό, μα εμένα μου αρέσουν τα μικρά και εύκολα. Εξάλλου, τα γουράκια είναι συμβολικά. 
Πιστεύεται πως το ανεστραμμένο πέταλο και το ρόδι φέρνουν τύχη και τα καμπανάκια καθώς και τα κουδουνάκια διώχνουν μακριά τα κακά πνεύματα. Το κόκκινο είναι το χρώμα του πλούτου και της επιτυχίας και το πράσινο, εκτός από βασικό χρώμα, είναι και ένα κατεξοχήν χρώμα της φύσης. Το κεράσι φέρνει πλούτο ως καρπός που είναι και η κανέλα εκτός από αρωματική λένε ότι "διώχνει" τους καυγάδες. Πώς σας φαίνεται;


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στην πρό(σ)κληση της Δέσποινας!!!

Και σε άλλα με υγεία λοιπόν και καλό μας βράδυ!!! Φιλιά!!!