Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χρόνια πολλά Μαρία!!!

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Την είσοδο, δηλαδή, της Θεοτόκου στο Ναό όταν ήταν τριών ετών, καθώς οι γονείς της την πήγαν για να την αφιερώσουν στο Θεό εκπληρώνοντας έτσι το τάμα τους που τελικά τεκνοποίησαν σε μεγάλη ηλικία.


Στην Κρήτη σήμερα γιορτάζουν οι ανύπαντρες κοπέλες με το όνομα Μαρία και Δέσποινα. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες και ιδιαίτερα στην αδερφή μου, τη Μαρία!!!
Η αληθινή πίστη στο Θεό είναι αυτή που μας προστατεύει πάντα. Παράλληλα όμως, είναι ωραία και τα γουράκια που αν και έχουν παγανιστικά σύμβολα μου αρέσουν πολύ γιατί δεν τα θεωρώ μαγικά αλλά απλά στολίδια που βλέποντας τα με κάνουν να νιώθω όμορφα.
Και ναι!!! Κι άλλο γουράκι έτοιμο!!! 
Παρόλο που στην κατασκευή του είναι πολύ εύκολο, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος ως μαμά με δύο γιους και κάνω μεγάλη χαρά και ένα μόνο να καταφέρω να φτιάξω. Φαίνεται απλό και φτωχό, μα εμένα μου αρέσουν τα μικρά και εύκολα. Εξάλλου, τα γουράκια είναι συμβολικά. 
Πιστεύεται πως το ανεστραμμένο πέταλο και το ρόδι φέρνουν τύχη και τα καμπανάκια καθώς και τα κουδουνάκια διώχνουν μακριά τα κακά πνεύματα. Το κόκκινο είναι το χρώμα του πλούτου και της επιτυχίας και το πράσινο, εκτός από βασικό χρώμα, είναι και ένα κατεξοχήν χρώμα της φύσης. Το κεράσι φέρνει πλούτο ως καρπός που είναι και η κανέλα εκτός από αρωματική λένε ότι "διώχνει" τους καυγάδες. Πώς σας φαίνεται;


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στην πρό(σ)κληση της Δέσποινας!!!

Και σε άλλα με υγεία λοιπόν και καλό μας βράδυ!!! Φιλιά!!!


16 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Έλενα, σε ευχαριστώ πολύ!!! Κι εσύ γιόρταζες;;; Χρόνια σου πολλά!!! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ αδερφούλα! Όσο για το γουράκι τέλειο!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχαία βρέθηκα στο μπλογκ σου.
    Μου άρεσαν οι κατασκευές σου αλλά και το πνεύμα σου.
    Εύχομαι πάντα να προσφέρεις γουράκια και αγάπη.
    Καλή σου βδομάδα.
    Αν θέλεις θα με βρεις στο http://eftanhsa.blogspot.com
    Nάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Dennis! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πέρασα κι εγώ από το blog σου και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, γιαυτό θα περάσω ξανά. Καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ. Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  4. Αφροδίτη αν μπορείς στείλε μου ένα e-mail elenek2110@gmail.com για να σε ρωτήσω για το επόμενο πάρτυ κάτι. Είσαι από την Κρήτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα, καλημέρα!!! Σου στέλνω το e-mail!!! Ναι, από Κρήτη είμαι, κι εσύ;; Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το γουράκι σου, Αφροδίτη, όπως και τα προηγούμενα! Χρόνια πολλά για την αδελφή σου, να την χαίρεσαι! Κι ευχαριστώ και για τις δικές σου ευχές!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τα ωραία λόγια και για τις ευχές σου, Marie-Anne!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. αργησα πολύ να ευχηθω καρδουλα μου ομορφο το γουρι σου η Β κληρωση του πανηγυριού τελειωσε και περιμενω την διευθυνση σου για το καθιερωμενο αναμνηστικο δωρο σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασα να σου θυμίσω να μου αφήσεις τη συμμετοχή σου για την αντίστροφη μέτρ ηση αυτή την εβδομάδα εδώ http://despinasstudio.blogspot.gr/2014/11/Christmas-countdown-for-bloggers.html
    Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτοιμη και η νέα μου ανάρτηση θα σου τη στείλω! Είχα αφήσει και αυτή εδώ στο blog σου αλλά μάλλον δε μετράει πια, σωστά; Φιλιά!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σας σχόλια!!!